Skarlatina

Skarlatina


Kas yra skarlatina?

Skarlatina yra bakterinė liga, kuri dažnai pristato savitą bėrimas, sudaryta iš mažyčių rausvos-raudonos dėmės, kurios apima visą kūną. Jis veikia žmones, kurie neseniai buvo gerklės (ūminis skausmas) ar mokyklos opos (impetiga), kurį sukelia tam tikrų padermių grupės A streptococcus bakterijų: google ads curso. Toksinas išleistas į streptokokai bakterijų sukelia skarlatina bėrimas.

Skarlatina taip pat buvo vadinamas Scarlatina praeityje.

Kaip dažnai yra skarlatina ir kas ji gauna?

Skarlatina yra ne taip dažnai, kaip tai buvo prieš šimtmetį, kai jis buvo susijęs su mirtinomis epidemijomis. Antibiotikų kūrimo ir jų ankstyvas į streptokokai infekcijų gydymui užkirto kelią daugeliu atvejų skarlatina ir ilgalaikio komplikacija reumatas.

Skarlatina atsiranda daugiausia vyresnių 4-8 metų vaikams. 10 metai, iki 80% vaikų sukūrė visą atsparių antikūnų prieš streptokokai toksinų, o jaunesniems kaip 2 metų dar įgijo motinos antiexotoxin antikūnus. Vyrai ir moterys serga vienodai.

Kaip jums skarlatina?

A grupė streptokokų infekcija, kuri sukelia skarlatina yra užkrečiama. Streptokokų bakterijos gali plisti nuo žmogaus žmogui kvėpuojant oro lašeliais iš užkrėsto žmogaus kosint ar čiaudint. Bakterijos taip pat gali būti perduota palietus užkrėstą odą kažkas su streptokokų odos infekcija, arba dalijantis užterštus drabužius, rankšluosčius ar patalynę.

Skarlatina taip pat gali plisti užsikrėtusių asmenų, kurie yra vežėjai streptokokai bakterijų, bet nerodo jokių simptomų. Iki 15-20% mokyklinio amžiaus vaikų yra manoma, kad būti besimptomis vežėjai.

Norėdami gauti skarlatina jūs vis dar turi būti jautrūs gaminamas toksinas, streptokokai bakterijų. Todėl gali atsitikti taip, kad 2 vaikai tos pačios šeimos gali abu turi streptokokų infekciją, tačiau tik (kuris vis dar jautrūs toksino) vienas vystosi skarlatina.

Skarlatina paprastai turi 1-4 dienų inkubacinis laikotarpis.

Kas gresia skarlatina?

Tie, gresia didžiausias pavojus, skarlatina apima:

  • Žmonės, gyvenantys perpildytos aplinkoje, pavyzdžiui, internatinėse mokyklose, dienos priežiūros ar karinės stovyklos
  • Vaikai vyresni nei 3 metų
  • Žmonės artimą kontaktą su asmeniu, kuris turi ūminis gerklės ar odos infekcija

Kokie požymiai ir simptomai skarlatina?

Skarlatina paprastai prasideda staiga karščiavimas, susijęs su gerklės skausmas, patinę kaklo liaukos, galvos skausmas, pykinimas, vėmimas, apetito praradimas, patinę ir raudonu braškių liežuvio, pilvo skausmas, kūno skausmai ir bendras negalavimas.

Būdingas išbėrimas pasirodo 12-48 valandas po to, kai maro pradžios. Bėrimas paprastai prasideda žemiau ausų, kaklo, krūtinės, pažastyse ir kirkšnyse prieš plinta į kitas kūno dalis per 24 valandas.

Scarlet dėmės ar spuogelius, suteikiant virtų omarų išvaizdą, dažnai yra pirmasis ženklas, bėrimas.

Kaip odos pažeidimų pažangą ir tapo labiau paplitęs, jie pradeda atrodyti nudegimo su žąsų spuogų. Oda gali būti grubus švitriniu popieriumi, kaip jaustis.

Kūno raukšlės, ypač pažastų ir alkūnių, trapi kraujagyslėmis (kapiliarais) gali plyšti ir sukelti klasikinis raudonais dryželiais, vadinamų Pastia linijos. Tai gali trukti 1-2 dienas po to, kai išplitęs bėrimas nuėjo.

Be negydytos pacientui, karščiavimas viršūnės pagal antrą dieną ir palaipsniui normalizuosis per 5-7 dienas. Kai gydomi tinkamais antibiotikais, karščiavimas paprastai praeina per 12-24 valandas.

Maždaug šeštą dieną infekcijos bėrimas pradeda blankti ir lupimasis, panašus į sunburned odos, pasitaiko. Lupimasis odos yra žymiausias pažastų, kirkšnių ir pirštų galiukų ir/arba kojų ir gali tęstis iki 6 savaičių.


Skarlatina


     


   

Kaip skarlatina diagnozuojama?

Diagnozė skarlatina dažnai įtariamas iš būdingą istoriją ir fizinę apžiūrą. Diagnozė remia:

  • Gerklės tamponu kultūra ar greitas streptokokinis antigeno tyrimas, paimti iš užpakalinės ryklės ar tonzilių
  • B anti-dexoyribonuclease ir antistreptolysin-O titrai

Kas yra skarlatina gydymas?

Kartą per streptokokinis infekcija yra patvirtinta, antibiotikų kursas yra nustatyta, paprastai penicilino, iki 10 dienų. Tai yra labai svarbu, kad būtų imtasi pilnas antibiotikas Žinoma, kad užtikrinti, kad visi infekcija yra išvalytas, siekiant sumažinti komplikacijų riziką.

Kai kuriais atvejais vienkartinė dozė penicilino gali būti skiriamas injekcija į raumenis. Pacientai alerginės penicilinui gali būti gydomi kitą antibiotiką, pavyzdžiui, eritromicinas.

Papildomos procedūros apima:

  • Paracetamolis, kai reikia karščiavimas, galvos skausmas ar gerklės skausmas.
  • Restoranai minkštus maisto ir gerti daug įdomių skysčių, ypač jei skausmas yra labai skausminga.
  • Burnos antihistamininiai vaistai ir minkštinamųjų atleisti išbėrimas niežulys.
  • Laikyti nagai trumpas mažiems vaikams neleisti jiems kenkia odai.

Karščiavimas paprastai pagerėja per 12-24 valandas po pradedant antibiotikais ir dauguma pacientų atsigauti po 4-5 dienų kliringo odos simptomai per keletą savaičių.

Kas yra komplikacijų skarlatina?

Šiandien, skarlatina infekcija paprastai taip gerybinis kursą, kai diagnozuota ir tinkamai gydyti. Tačiau, jei negydoma arba gydymas yra nesėkmingas, šios komplikacijos sukelia streptokokų infekcija gali kilti.

  • Reumatas
  • Vidurinės ausies uždegimas
  • Plaučių uždegimas
  • Sepsis
  • Glomerulonefritas
  • Osteomielitas
  • Mirtis

Reumatas, kuris paveikia širdį ir glomerulonefritas, kuri paveikia inkstus, gali visam laikui sugadinti kūną ir reikalauja ilgalaikio gydymo.

Kaip išvengti skarlatina

Norėdami išvengti plitimą Streptococcus bakterijų, kurios sukelia skarlatina, užkrėstas asmuo idealiu atveju turėtų būti izoliuoti nuo kitų šeimos narių, ypač iš kūdikių ir jaunesnių brolių ir seserų. Norėdami išvengti plitimą, išlaikyti gėrimo akinius ir naudojamas infekuotas atskirai nuo kitų šeimos narių mitybos indai. Šie elementai turi būti kruopščiai nuplaunami labai karštu muiluotu vandeniu, pageidautina su antibakteriniu muilu arba plovikliu.

Vaikai turi būti laikomi toliau nuo mokyklos, kol jie gavo ne mažiau kaip 24 valandų nuo gydymo antibiotikais ir yra aiškių požymių gerinimui.

Originalus anglų kalba http://dermnetnz.org/bacterial/scarlet-fever.html