MDMA Dažnai Užduodami Klausimai

MDMA Dažnai Užduodami Klausimai


Erowid Pastaba: Šis rodiklis buvo ne autorius Erowid. Ji gali apimti out-of-data ir/arba neteisingą informaciją. Prašome patikrinti versijos datą matyti, kai jis buvo neseniai peržiūrėti. Tai pasirodo Erowid, kaip dalis mūsų istorinių archyvų. Dėl naujausios informacijos ieškokite Erowid suvestinės puslapių medžiaga anketa mein skliautas.

I. Įvadas

Atsakomybės apribojimas:

Šis failas yra bandymas surinkti tam tikra informacija apie MDMA, kad yra plūduriuojančius aplink ant įvairių etapų organizavimo tinklo į vieną lengvai suprantamą dokumentą. Idealiu atveju, viskas, kas nors norite sužinoti apie MDMA būtų įtraukti į šį dokumentą. Praktiškai visada bus naudingos tiek informacijos cursos, kurie padarė jį dar.. Jei radote ką nors, kad jūs manote, reikėtų pridėti, pakeisti, ištrinti, ar tinkamai kredituojama, prašome leiskite lydi žinoti (pirmiau nurodytu adresu).

Tai DUK pateikiamas tik informaciniams tikslams. Autoriai, bendraautoriai, ir redaktoriai ne pasisako kas aprašyta šiame dokumente naudoti ir neprisiima jokios atsakomybės už bet kokią žalą, kuri gali atsirasti dėl veikiantis bet čia pateiktos informacijos rezultato. Nors geras tikėjimas buvo stengiamasi užtikrinti, kad informacija, pateikta šio dokumento galiojimą, jokių garantijų ar garantijų tikslumo sąlyga visiems. Skaityti savo pačių rizika, veikia savo rizika.

Kreditai:

Daugelis žmonių dėl neto pateikė sąmoningai ar ne, daug informacijos, kad nuėjo į priėmimo šį DUK dokumentą. Visų pirma, didžiausi buvo:

  • Jon M. Taylor (jmt0165@u.cc.utah.edu), Pirma Autorius/Redaktorius
  • David Honig (honig@ics.uci.edu), surinkėjas pirmojo prokalbės DUK už MDMA.
  • Lamont Granquist, autorius naujosios Chemijos apklausos įdėta į DUK 27 May 1994 ir teikėjas bendro išmintimi.
  • R. Jesse autorius/redaktorius Elgesio Saugos Problemų, ir Naudojimas MDMA Daug Skyrius.

Atnaujinimai:

  • Vas 2009: iki Erowid: Atnaujinti Dozavimo skyriuje.
  • Jan 2005: iki Erowid: Atnaujinimas Reivai skyriuje.
  • Bal 2004: iki Erowid: Pagrindinis atnaujinimas MDMA & Parkinsono Mitas skyriuje.
  • 2001-2003: iki Erowid: Mažosios nuorodą ir klaidos atnaujinimai.
    Jan 20, 1996: Taylor? : Atnaujintas nuorodos, pridėtinės naujus ryšius.
  • Vas 15 & Gegužės 27, 1994, Taylor, Jesse : Modifikuotas dozavimo informacija; įtraukta papildoma dozavimo pastaba, Pridedamas III.
  • Saugumas ir Neurotoksiškumas Diskusijos, įtraukta pastaba Naudojant MDMA Daug Kartų (R. Jesse), Pakeitė Chemijos Skyrių su nauja Lamont Granquist tyrimo, Pridėta daugiau nuorodų
II. Bendras

MDMA (taip pat žinomas kaip ecstacy, X, E, XTC, Adam, ir tt) yra pusiau sintetinis cheminis junginys. Savo gryna forma, ji yra balti kristaliniai milteliai. Ji paprastai pasireiškia kapsulės formos, suspaustuose tabletes, arba kaip palaidų miltelių. Vidutinė kaina svyruoja nuo $ 10- $ 30 dozės. Bendros vartojimo būdai yra rijimo arba prunkštimas, nors ji gali būti rūkyta ar švirkšti taip pat. Šiuo metu MDMA yra ant JAV I sąrašą kontroliuojamų medžiagų, ir yra neteisėtas gaminti, laikyti, ar parduoti Jungtinėse Amerikos Valstijose. Dauguma kitų šalių panašius įstatymus.

Pasak Nikolajaus Saunders (1993), “MDMA buvo užpatentuotas kaip seniai kaip 1913 Vokietijos bendrovė” Merck. […] Patento nemini naudojimo”. Žiūrėti PIHKAL (Shulgin & Shulgin 1991), arba Shulgin 1986 daugiau istorijos, įskaitant tai, kaip Aleksandr Shulgin atnešė narkotikų į psichoterapeutai 1970 dėmesio.

Dozavimo:

Įprastinės dozės MDMA svyruoja nuo maždaug 80 iki 160 miligramų (žodžiu), tačiau vienuoliai naudojo mažesnes dozes (40-60 mg) padėti meditacija, ir terapeutai kartais imamasi panašiai mažas dozes, norint tapti labiau dera su klientais. Atsakas į narkotiką nėra griežtai proporcingas kūno svorio.

Kai MDMA yra vartojamos per burną, poveikis pasireiškia apie 30-45 minučių; prunkštimas, rūkyti ar švirkščiamųjų gamina daug greičiau pradžią. Pagrindiniai reiškiniai paprastai pasiekia plato T+1:00 (vieną valandą pavartojus dozę), kad T+1:30, ten ir pasilikite, kai dvi valandas, tada pradėkite smailėjanti palaipsniui. Pagrindiniai poveikiai yra gana daug per T+4:00 iki T+6:00. Antrinės poveikis (vakaro žara) gali būti jaučiamas dienas, ir tretinis psichologiniai poveikiai (pvz., pagerino outlook ) gali trukti neribotą laiką.

Papildomas dozavimas: Jei išgėrėte įprastą dozę MDMA (tarkim 2 mg/kg), jums patiks, jei esate ne apie T+1:30 (turėsite pasiekė plato iki tol), ir norėtų pratęsti savo viešnagę čia imtis priedą, lygų maždaug 1/3, 1/2 pradinė dozė. Atsižvelgiant daug daugiau nei tai gali sukelti arba padidinti nepageidaujamą šalutinį poveikį nepateikiant papildomos naudos mainais.
Kontraindikacijos ir perdozavimas informacija:

MDMA sukelia kraujospūdžio ir pulso padidėjimas, Kuklus dauguma žmonių, panašus į vidutinio sunkumo pratimą. Dėl šios priežasties ir dėl to, keli žmonės gali turėti ryškesnį širdies atsaką į MDMA, žmonės, kurių aukštas kraujo spaudimas, širdies problemų, ar insulto istorijos patariama nenaudoti MDMA arba bent jau patariama pradėti daug mažesnis, negu vidutinis dozės. Tas pats įspėjimas taikoma asmenims, kurie yra jautrūs vaistams. Kepenų ar inkstų ligomis, taip pat gali kontraindikacijas MDMA naudojimą. Tai, žinoma, pageidautina, kad išgirsti iš savo gydytojo, kad jūs geros bendros sveikatos Prieš nurijimas jokios galingą medžiagą.

Mirtys buvo pranešta apie kai kurių MDMA vartotojų, kurie taip pat vartojo monoaminooksidazės inhibitoriais (MAOI yra dažnai skiriami kaip antidepresantai). MDMA yra *ne* rekomenduojama visiems vartojant bet kokį MAOI. Pasitarkite su savo gydytoju ar vaistininku, jei nesate tikri, ar vaistas vartojate yra MAOI. Taip pat reikia žinoti, kad kai kurie antidepresantai (pvz., Prozac ir Zoloft) gali slopinti kai kurių MDMA poveikį.

MDMA Manoma daug būti gana saugus vaistas, kaip ilgai, kaip jūs sekti, ką jūsų kūnas yra sakau jums (žr., Skirsnį III daugiau diskusijų saugos). Euforija, kad ji skatina galite padaryti jį lengva ignoruoti kūno nelaimės signalus, todėl sargus dalykų, pavyzdžiui, dehidracija (gerti daug vandens arba vaisių sulčių!), raumenų mėšlungį, galvos svaigimas, išsekimas ar overexertion. Keletas pranešimų iš Anglijos Tell nuo dozes reiveriai šokių save į sunkią dehidrataciją ir perkaitimo, kad reikėjo gydyti ligoninėje ir kai kuriais atvejais mirtimi. MDMA perdozavimas pasižymi dideliu pulsu ir kraujospūdžiu, silpnumas, raumenų mėšlungį, arba panikos priepuoliai. Jei Jums pasireiškė bet kuris iš šių simptomų, atsisėsti, pailsėti ir atsigerti vaisių sulčių, vandens, arba gatorade tipo sporto gėrimas. Mažai tikėtinu atveju, kažkas turi daugiau sunki reakcija, pvz sąmonės praradimas arba traukuliai, kreipkitės medicininės pagalbos kuo skubiau.
poveikis:

Fizinės pasekmės įprastų dozių MDMA yra subtilus ir įvairi: kai kurie vartotojai praneša sausumas burnoje, žandikaulio gniauži-, dantų šlifavimo, nistagmas (akių kraipyti), prakaitavimas, pykinimas ar. Kiti pranešti jausmus giliai fizinio poilsiui. Vartojant didesnes dozes (perdozavimas), fiziniai poveikiai MDMA panašūs į amfetaminą: greitai ar dažno širdies plakimo jutimas, prakaitavimas, galvos svaigimas, nerimas ir tt.

Psichologiniai poveikiai yra šiek tiek sunkiau apibūdinti, nes jie yra daug ir plačiai įvairaus poveikio. Pagrindiniai iš jų yra:
Entactogenesis ( “neliesti per”)
Tai yra apibendrinta jausmas, kad viskas yra gerai ir teisingai su pasauliu. Žmonės MDMA dažnai apibūdina jausmas “taikoje” arba patiria apibendrintas “laimingas” jausmas. Be to, paprasto kasdienio dalykai gali atrodyti neįprastai gražus ar įdomus. Aleksandras Shulgin pranešė, kad kalnai, kad jis pastebėjo daug kartų, kol atsirado būti toks gražus, kad jis vos galėjo stovėti žiūri į juos.

Empathogenesis

Empathogenesis yra emocinio artumo su kitais jausmas (ir save patį), kartu su asmens ryšių kliūčių gedimo. Žmonės MDMA ataskaitos jausmas daug ramiai kalbėti su kitais ir kad bet hangups, kad vienas gali turėti dėl “atverti” su kitais, gali būti sumažintos ar net pašalinta. Šis poveikis yra iš dalies atsakingas už MDMA anketa būties žinomas kaip “apkabinti narkotikų”, – padidėjęs emocinis artumas daro asmeninis kontaktas gana naudingas.

Daug žmonių naudoja MDMA pirmiausia šiuo klausimu, praneša, kad jis daro potencialiai nepatogios arba nepatogių socialinių situacijų (paprastos barai, šokių klubai ir tt) daug lengviau spręsti. “[Pokalbis] tiesiog teka kaip vanduo”, sakė vienas asmuo. “Atrodo, kad jūs tiksliai žinote, ką sakyti ir kada pasakyti. Tai tarsi filtras tarp to, ką norite išreikšti ir kas išeina iš burnos, kad jūs net nežinojo egzistavo yra atskirtas toli.” Tas pats asmuo taip pat nurodė, kad jie naudojo alkoholį už daugelį tų pačių priežasčių, tačiau pastebėjome, MDMA būtų veiksmingesnis.

Išanalizavus pojūčiais stiprinimas

MDMA gali žymiai padidinti (kartais iškreipiama) pojūčius – jutiklinis, proprioception, vizija, skonį, kvapą. MDMAers kartais gali būti vertinamas veikia savo rankas virš skirtingai tekstūruotos objektų pakartotinai, skonio ir kvapo įvairių maisto produktų/gėrimų. Šis poveikis taip pat prisideda prie “apkabinti narkotikų” efekto, nes romano jausmas veikia One rankas virš odos, turintys vieną oda trinama kažkieno rankose.
Prieš tai buvo padaryta neteisėtai, MDMA buvo įgyti reputaciją tarp psichiatrijos bendruomenei vertingą terapinę priemonę. Žmonės pagal savo įtaką dažnai ataskaita matyti savo gyvybę visiškai naujas šviesos. “Aš buvau visiškai priblokštas, kai pirmą kartą aš padariau X”, sakė tas pats asmuo virš cituojamas. “Aš mačiau kai kurie iš mano problemų, kad aš net nežinojau, aš turėjau! Visi staiga, atrodė kaip šaltinio, gamta, o kartais net visų savo asmeninių sunkumų sprendimas buvo visiškai akivaizdu.” Taip pat buvo pranešta dangos iš represuotų prisiminimus.

Nepaisant teisinės rizikos aplinkinių tvarkaraščio narkotikus, kai terapeutai vis dar naudojate MDMA savo praktiką. Dėl pranešimo apie subjektyvių patirčių ir psichologinės/elgsenos pasekmių 20 psichiatrų, kurie paėmė MDMA, skyrelyje “Fenomenologija ir Pasekmės 3,4 Metylenedioksi-metamfetamino Vartojimas” (Liester, Grob, Bravo, ir Walsh) J. Nervous and Mental Disease, Vol 180, No. 6, June 1992, Serijos No. 1315.

Dauguma žmonių mano, kad MDMA būklę tokia vertinga savaime, kad neaišku, ten daug ką galima gauti apjungus MDMA su daugeliu kitų medžiagų (nors atrodo, kad MDMA kartu su LSD turėti tvirtą toliau). Be to, derinant vaistus ( “kelių narkotikų rūšių” ir “kelių narkotikų rūšių piktnaudžiavimui”) apsunkina medicinos ir elgesio saugumo vaizdą. Dėl šios priežasties, ji nėra rekomenduojama praktika į ekspertų rekomendacijas nėra. Čia yra paplitusi narkotikų ir kai kurių jų reakcijos, kai ji derinama su MDMA diagrama:

   Narkotikų | Reakcijos Informacija
=======================================================================
Marijuana     |Dažnis nežinomas pavojingų reakcijų. MJ yra įpročiai ir
               kai kurie vartotojai.
--------------|--------------------------------------------------------
LSD           | Dažnis nežinomas pavojingų reakcijų.
-----------------------------------------------------------------------
Amfetaminų    | Amfetamino perdozavimo tikimybė yra žymiaipadidėjo.
              | Griežtai nerekomenduojama. Greitis yra priklausomybę.
--------------|--------------------------------------------------------
Kokainas      | Tas pats kaip amfetamino. Kokainas yra priklausomybę.
--------------|--------------------------------------------------------
Heroinas ar   |Nėra pavojingų reakcijų, tačiau stimuliatorius poveikis   kitų opiatų    MDMA gali paslėpti opiatų raminamąjį poveikį ir   padidinti tikimybę  perdozavimo. Opiatų yra priklausomybę.
--------------|---------------------------------------------------------------
Tabakas       |Dažnis nežinomas pavojingų reakcijų. Tabakas yra labai
              |priklausomybę ir kancerogeniniai.
--------------|--------------------------------------------------------
Alcohol       | Tas pats pavojus kaip opiatai, taip pat gali pavojingai   
               dehidratacija, kad MDMA paprastai sukelia.Nerekomenduo        
               Alkoholis yra įpročiai kai kuriems vartotojams.
--------------|--------------------------------------------------------

Atkreipkite dėmesį, kad ši schema neapima kryžmines reakcijas psichikos reiškinių. Tai bus įtraukti į kitą skyrių.

Pastabos dėl turintys naudingas laikas:

MDMA yra naudojama skirtingų žmonių skirtingus dalykus. Nes vaistas turi tokį platų poveikį, ji gali beveik prie bet kokios veiklos. Štai keletas iš labiausiai paplitusių veiklomis, nei žmonės imasi MDMA ir užsiimti.

Reivai
Reivai yra bendri parametrai atsižvelgiant MDMA. Reivai yra šokių šalis, susijusias su tam subkultūrų, šokių ir muzikos stilių tipo. Nors egzistuoja daug platus aprašymai reivus kitur, supratimas reivai taip pat svarbus siekiant suprasti rekreacinę naudoti MDMA. Skirtingai nuo daugumos suaugusiųjų šokių vakarėliuose ir komercinių klubai, reivai linkę uždrausti alkoholio vartojimą ir neparduodame alkoholį vietoje. Dauguma reivai yra, vietoj to, orientuota aplink MDMA ir kitų psichiką veikiančių stimuliantų ir psichodelikos, o ne su alkoholio vartojimu. Toliau “Reivas Kultūra” taip pat pasižymi skatinti nesmurtinius, draugiškas, saugias erdves žmonės šoka ir išreikšti save. Daugelis rave lankytojai nevartokite MDMA, o tiesiog mėgautis ne alkoholio muzikos sales, šokių erdves, geras didžėjus ir atviresnę, draugiškas “vibe” su rave kultūros renginius ir šalys. MDMA anketa stimuliatorius ir analgetikas (skausmą malšinančius) poveikis ir jos stiprinimas proprioception (giliųjų kūno prasme), kad judėjimas jaustis lengviau ir malonus, todėl reiveriai apie MDMA dažnai šokti ilgą laiką (nepamirškite gerti vandens ir valgyti pakeisti prarastą skysčių ir elektrolitų!). Vienybės jausmas ir bendrai ekstazės džiaugsmas sėkmingo rave gali būti daugiausia nuostabus. Kai reiveriai laikyti tai dvasinės ar religinės praktikos. Ištisos enciklopedija rinkiniai dabar gali būti skirta reivus temą: daugiau info rasite google paieška, alt.rave DUK, wikipedija, ir tt.

Savęs psichoterapija
Nuo MDMA gali katalizuoti platų psichoterapijos poveikis (danga ir iš represuotų prisiminimų, kova su emocinių problemų ir tt.), MDMA kartais suveiks patys arba su patikimu vadovu, ir praleisti patirtį galvoju apie savo gyvenimą. Jis buvo pasakyta, kad “vienas hitu X [MDMA] yra verta 3 mėnesių tradicinių psichoterapijos”. Nesvarbu, ar tai yra perdėta ar ne, MDMA buvo giriamas daugelio psichoterapeutų kaip ypač veiksminga priemonė sprendžiant asmenines problemas. Žmonės, kurie turėjo MDMA patirties tokio pobūdžio dažnai nori pasikalbėti su kai kurių žmonių jie yra arti, siekiant aptarti, ką MDMA padarė juos labiau supranta.

Pakaitalas greičiu
MDMA taip pat kartais naudojami kai kurie iš tų pačių dalykų, kad amfetaminų yra naudojami, dažniausiai dėmesio reikalaujantį darbą, motyvaciją, kūrybiškumą, arba energijos. Daro namų darbus, mokytis, rašyti, žaisti vaizdo žaidimus ir dietos keletas daug veiklos, kad MDMA gali sudaryti palankesnes sąlygas.

Sensorium
Juslinis stiprinimas MDMA gali padaryti jausmingą veikla neįprastai malonus. Kreipdamiesi gali tapti tokio intensyviai malonus pojūtis, kad artimų asmeninių kontaktų (seksualinę ar kitaip), gali būti gana įdomus, ypač kai kartu su MDMA anketa empathogenic poveikį. Hugging nors ir veikia savo rankas virš jų yra toks dažnas dalykas pamatyti žmones MDMA daryti, kad ji yra žinoma, kai kaip “Hug Narkotikų”. Valgyti, gerti, kvapo gėlės ir net atliekų šalinimo pojūčiai gali tapti specialių patirtimi MDMA.

MDMA taip pat gali būti sumaišyti su kitais vaistais, siekiant kito patirtimi. Pavojai sveikatai kiekvienos iš šių derinių aptartos skyriuje kontraindikacijų. Čia yra psichikos reiškiniai: (atkreipkite dėmesį, kad tai yra pagrįsta subjektyviais Informacija Asmeniniai reakcijos gali skirtis.)

Narkotikų    |             Reakcijos Informacija
=======================================================================
Marihuanos    | Pramogos, tačiau gali aprasoti psichikos poveikį MDMA.  
              | Ar rūkyti daugiau, kol pastebėsite ją.
--------------|--------------------------------------------------------
LSD           | Gali eiti labai gerai kartu. LSD ir MDMA yra paprastai 
              | žinoma kaip "XL" arba "saldainių prakeiktas". Dauguma renkasi ramias mažų dozių LSD.
-----------------------------------------------------------------------
Amfetaminas   | Jūs jau esate pagreitinti. Kodėl broli? Pavojai 
              | sveikatai pažymėta kontraindikacijų skyriuje.
--------------|--------------------------------------------------------
Kokainas      | Panašus į amfetamino.
--------------|--------------------------------------------------------
Heroinas ar   |
kitų opiatų    Terminalo vėžiu sergantiems pacientams, MDMA atkūrė
              | aiškumą kad dažnai neaiški opiatų suteiktas skausmas.
--------------|--------------------------------------------------------
Tabakas       | Skonis geras, jei jūs į jį. Lengvas rūkyti per daug.
--------------|--------------------------------------------------------
Alkoholis      Ar debesis norimų pasekmių MDMA. Dehidratacija.
--------------|--------------------------------------------------------

Narkotikų Kokybės

Turėti pasitenkinimą laiko MDMA, jums reikia turėti geros kokybės MDMA. Vienintelis būdas padidinti jūsų šansai gauti realus dalykas yra žinoti ir pasitikėti savo tiekėją. Atkreipkite dėmesį, kad MDMA nėra žinoma sukelia stiprius vizualinius iškraipymų. Jei šiek tiek “MDMA” ir pastebėsite, kad vyraujantis poveikis yra Trippy vizualizacijomis, ką turite tikriausiai nebuvo grynas MDMA arba MDMA ne visiems.

Pastaba Naudojant MDMA Daug Kartų:

Dauguma vartotojų MDMA, kurie ėmėsi šio narkotiko daug kartų praneša, kad po tam tikro sesijų skaičių, svyruoja iki asmeniui nuo kelių iki kelių dešimčių, pageidautinas narkotiko poveikis, nebėra kaip ryškus. Sakė vienas, “ji praranda savo magiją.” Kitas asmuo, kuris naudojamas MDMA gal keliolika kartų (atskirtų savaičių iki kelių mėnesių) pažymėjo, kad palikimo, laukė trejus metus (!), bandė įprastą dozę aukštos kokybės MDMA vėl, ir nustatė, kad iš fizinių šalutinio poveikio erzina nusveria labai sumažėjo teigiamą poveikį. Jis, deja, atsisakė narkotikų. Kiti, kurie turėjo penkiasdešimt ar daugiau MDMA sesijas dar juos rasti, kad būtų verta į viską.

Tai MDMA poveikį Pertraukties galima paaiškinti psichologiniu mechanizmas: nuostolius naujumo. (Kita vertus, žmonės, kurie patyrė MDMA poveikį palikimo paprastai pranešti, kad nėra panašus pertraukties į kitų psichodelikos, su kuriuo jie yra vienodai arba labiau patyręs, pvz., LSD ir DMT.) arba pertraukties gali būti sukeltų ilgalaikis neurofiziologinis ar neurologiniai “keisti” į smegenis nuo sąlyčio su MDMA, išankstinio būklės pakitusiomis struktūrų, būtino ekstazę keliančių MDMA patirtimi. Tai kaip-dar-neatsakytas klausimas, ar tokie pakeitimai, jei jie įvyktų, geriausiai laikoma žalinga, neutralus ar naudingas.

Jei nuspręsite naudoti MDMA, čia pamoka gali būti praleisti savo pirmus kelis seansus protingai ir puoselėti juos. Vėliau sesijos gali niekada atrodo kaip ekstazės.

III. Saugumas ir Neurotoksiškumas Diskusijos

Elgesio saugos problemos

Kaip minėta, pagrindinis psichologinis poveikis MDMA yra padaryti vartotojas jaustis “saugus”, taikoje su pasauliu, maloniai suderinti dalykų, kaip jie, ir viskas Tačiau jie bus. Tai gali nepaprastai sumažinti vienas gebėjimą priimti teisingus sprendimus sesijos metu. Pavyzdžiai:

  • Jis tampa lengva nori pratęsti MDMA būklę atsižvelgiant vis daugiau ir daugiau narkotikų (ar kitų vaistų), už ką būtų spręsti išmintingas, ar verta, kai ne pagal savo įtaką.
  • Jis tampa lengviau turėti nesaugaus sekso. Galbūt “pamiršti”, teisėjas, kad infekcijos rizika yra labai maža, ar manote, kad infekcija nebūtų toks baisus dalykas juk. Jei manote, kad galite pasimylėti, o dėl MDMA, tai gali jums ir jūsų partneriui saugiai padėti, jei išdėstyti saugesnius lytinius tiekimą prieš dozavimo vietoje Jūs būsite tikri, kad pamatyti juos vėliau ir iš anksto sutinka, kad jums juos naudoti jeigu reikia.

Kitas pavojus kyla iš MDMA anketa apribojama skausmo suvokimo (ar cheminės analgeziją, arba per psichologinę analgezija). Kartu su papildomu energijos narkotikas suteikia, tampa lengva išlaikyti mėlynės, pūslės ar kitų kūno žalą platus šokių, žygiai, alpinizmas ir tt., be pastebime, kol po žala yra padaryta.

Pagal MDMA, tai gali atrodyti “teisę” daryti nedelsiant keisti santykiuose visų rūšių (didėja ar mažėja įsipareigojimą). Šviežių požiūriai vertinama MDMA sesijos metu yra vienas narkotikų labiausiai vertinamų privalumų, bet tai tikriausiai neprotinga iš tikrųjų padaryti ilgalaikius santykius pakeitimus, kol jūs turite galimybę pamatyti, kaip jūs manote apie juos po vaisto ir jo vakaro žara nublankti.

Neurotoksinis poveikis?

Vienas teigė poveikis MDMA naudojimo sumažino smegenų serotonino lygį. Vienas tyrimas (Peroutka) nerado įrodymų, tačiau bent du kiti (Ricaurte) rado gerokai sumažinti serotonino metabolitų lygius, naujesnį tyrimą, kuris rodo 30% vidutinis skirtumas tarp kontrolinės grupės ne MDMA vartotojų ir eksperimentinės grupės susidedanti iš žmonių, kurie buvo naudojami MDMA apie 75 kartus per vidutiniškai. (Atkreipkite dėmesį, nors, kad kai kurie iš šių tyrimų naudojama psichikos ligonius ar “kelių narkotikų prievartautojai.” – neatspindi naudotojo mėginius.)

Ką tai reiškia vartotojams? Mažai tikėtinais įrodymais iš metų legalios ir nelegalios naudojimo rodo, kad tai nėra daug susirūpinimo daugeliui žmonių. Kai kurie žmonės, tačiau pranešti depresijos periodų po naudojant MDMA, kartais, retais atvejais sunki depresija. Atsižvelgiant į tai, kad pagrindinis veiksmas iš daugelio antidepresantų narkotikų (MAOI, SSRI) yra padidinti smegenų serotonino lygį, tarp MDMA panaudojimą ir vėlesnį depresijos ryšys yra ne neįtikėtinas. Psichologiniai veiksniai – liūdesys ne grįžti į įprastą sąmonės būsenos po ekstazio – taip pat gali sudaryti jausmas žemyn tam tikrą laiką. Bet kuriuo atveju, dauguma vartotojų pranešti priešingai: jausmai gerovei ar švelniai euforijos Per keletą dienų nuo MDMA sesijoje. Norėdami geriau suprasti, kodėl serotonino sistema gali būti svarbus normaliai kai kuriems asmenims ir mažiau, todėl kitiems, pamatyti Prozac klausytis Peter D. Kramer (Viking 1993). Visa knyga yra verta, tačiau atkreipkite dėmesį, puslapiai 134-136 ypač.

Yra kietas eksperimentinis įrodymas, kad MDMA, vartojamas didelėmis dozėmis ir/arba pakartotinai, sukelia dalinį praradimą serotoninerginių neuronų su laboratoriniais gyvūnais. Neaišku, ar šis nuostolis yra nuolatinis, grįžtamas arba svarbus. rasti žiurkės beveik 100% atsigavimo per metus vienas tyrimas. Atliekant kitą tyrimą (Ricaurte), nežmoginių primatų buvo duodama MDMA ir buvo tiriami morfologiniai pokyčiai jų smegenys. Ricaurte nustatė, kad nebuvo jokio poveikio po 2,5 mg/kg per os duodamos kas dvi savaites, aštuonerių dozes. Bet po vienos išgertos 5 mg/kg, jis pastebėjo 20% sumažinti serotonino ir jo metabolito 5-HIAA, tik thalamus & pagumburio. Atsirado būti šiek tiek per tam tikrą laiką atauga, nebūtinai baigtas, ir taip pat kai “užtikrinimo kopūstas” – augimas kitų rūšių neuronų sumažinta serotonino srityse.

Atkreipkite dėmesį, kad visi tyrimai su gyvūnais, net tada, kai yra gana dideli serotonino sistemos sumažinimas (iki 90% aukštos MDMA dozės žiurkių tyrimuose), yra nepastebėta elgesio sutrikimų.

Ji yra taip pat neaiškios, kaip šie tyrimai būtų ekstrapoliuoti žmonėms – žmogaus smegenys pat gali būti daugiau ar mažiau jautrūs, arba jautrus skirtingose ​​srityse, palyginti su kitų gyvūnų. Bet kuriuo atveju, tai, kas yra žinoma, kad nėra jokių pranešimų apie atvejus, kurie nurodo elgesio pokyčius žmonėms su MDMA sukeltos serotonino sistemos pakeitimus ar neuronų praradimo. Ir, ilgalaikiai žmogaus elgesio pokyčiai, kurie pažymėti (iš tyrimų ir juokinga bylų ataskaitas) paprastai laikomas teigiamu – sumažino impulsyvumas ir priešiškumą, pagerėjo socialinė/tarpasmeninį veikimą, pokyčiai religinės/dvasinis orientacijos ar praktiką, ir tt.

Vienas iš tiek mažai žinoma apie ilgalaikį poveikį MDMA apie žmogaus smegenis priežasčių yra tai, kad nėra temos (iki šiol) įrašyti savo narkotikų vartojimo istoriją, tada savanoriškai savo smegenis post-mortem tyrimas. Jei norėtumėte apsvarstyti tai padaryti, galite gauti donoro informaciją 1-800-UM-BRAIN.

Tyrimai su gyvų žmogaus organizmui taip pat vyksta – tiek savanoriai ir aukos yra reikalingos. Vienas geras šaltinis einamosios informacijos yra Tarpdisciplininė Asociacija Psychedelic Studies (Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies – MAPS) – zr. “Organizacijomis”, ties DUK pabaigoje.

Imuninė Sistema

Kai MDMA vartotojai praneša akivaizdų sumažėjo atsparumas ligoms, ypač dažnai MDMA naudojimui. Nežinoma, kiek tai gali būti dėl farmakologinio “kūno apkrova” MDMA, kad būna visą naktį ir šokiai, prie didesnio fizinio kontakto su žmonėmis, su peršalimo, slopinti apetitą ir prastos mitybos, ir tt.

Prevencinės Priemonės

Esminis atsargumo yra likti gerai hidratuotas. Gerkite vandenį dažnai MDMA sesijos metu ir moreso jei esate fiziškai aktyvus. Apsvaigus, laikas gali praeiti stebėtinai greitai. Tai naudinga, jei kelionių gidai ar kelionių bičiuliai priminti tarpusavyje gerti vandenį dažnai.

Tiems, kurie yra susirūpinę dėl serotonino lygio arba serotonino sistemos pokyčių žmonėms su gydomosiomis dozėmis MDMA galimybe, kai kurie tyrinėtojai skaitytis pokyčiai gali būti sumažėjęs arba jis negali vykdyti atsižvelgiant antioksidantų. Be straipsnį pavadinimu “Fenetilaminai, Laisvųjų Radikalų ir Antioksidantų” (MAPS Newsletter, Volume IV N. 1), autorius Brian Leibovitz rodo 1 lentelėje, atsižvelgiant kaip prevencinė priemonė taip: po 5 mg B-Karotinas; 2 gramai Bioflavonoidų; 100 mg Kofermentas Q10; 2-4 gramai L-Askorbo rūgštis; 1 g L-Karnitinas; 2 gramai N-Acetilcisteino (NAC); 250 UG Selenas ir 1,000 IU Vitamino E “Nėra nieko magija apie išvardytų dozes, tai yra mano geriausias įvertis remiantis dabartinėmis žiniomis mitybos.” Jei nesinori pirkti iš vietos vitamino parduotuvėje, atsižvelgiant į jų poaibį (net tik askorbo rūgštis – vitaminas C) taip pat galėtų būti naudinga.

Ir, jei jūs tikrai susirūpinęs, neseniai gyvūnas, ne žmogus tyrimai rodo, kad dauguma arba visi serotonino sistemos sumažinimo gali būti užkirstas kelias imtis Prozac (fluoksetinas) 0-6 valandas pavartojus MDMA (žr McCann ir Ricuarte į J. Clinical Psychopharmacology, 13 (3):pp. 214-217, 1993). Galima spėlioti, kad kiti SSRI vaistai (Zoloft, Paxil) gali dirbti taip pat. Tačiau atkreipkite dėmesį, kad kai kurie žmonės teigia, kad Prozac imami prieš investuojant ar pradžioje dalis MDMA sesijos mažina kai pageidaujamų poveikių MDMA.

Išvada?

Vienas imtis visą šią informaciją, kad yra labai daug neatsakytų klausimų tyrimais dar. Taigi konservatorius, protinga prielaida yra tai, kad kai kurių subtilios neurologinių “žala” rūšies žmonėms iš MDMA naudojimo rizika nėra lygi nuliui. Dar nėra elgesio įrodymų neurologinės žalos žmonėms (ir yra daug įrodymų psichologinių išmokas) – tai per daugelį metų teisinio naudojimo (iki 1985 JAV), ir gana plačiai neteisėto naudojimo, nes tada.

Atsižvelgiant į bet kokį ne nulis riziką, prasminga išnagrinėti naudos pusę lygtį, ir imtis šio narkotiko tik tada, kai tikisi gauti tam tikrą apčiuopiamą teigiamą rezultatą iš jo, kad jums jaustis daro atsižvelgiant į riziką verta.

IV. chemija

Įvadas:

Visa informacija čia turi būti naudojami savo pačių rizika. Šios procedūros dokumentais šį failą, jei atliekamas nelicencijuotų asmenų pažeistų įstatymus prieš kontroliuojamų medžiagų daugelyje šalių ir gali užtraukti baudžiamąją mokesčiai yra paduota. Jei atliekami asmenų nekvalifikuotų ne chemija jie gali sukelti sunkų kūno sužalojimą.

MDMA ( “Ekstazi”) yra pusiau sintetinis junginys, kuris gali būti santykinai lengvai iš galimų pirmtakų. Sintezė instrukcijos yra, galima po mėgėjas su labai mažai žinių apie chemiją. Tačiau žmonės, turintys mažiau kaip 2 metų koledžo chemija patirties tikriausiai nebūtų pajėgi sėkmingai sintezės MDMA, ir būtų arba Naklecić jį geriausiu atveju arba nužudyti save blogiausiu atveju. Tiems, kurie domisi metodų dalyvaujančių sintezės MDMA, gera knyga saviugdos yra tokia:

Zubrick, James W. “The Organic Chem Lab Survival Manual:
A Students Guide to Techniques.” ISBN #0471575046.
Wiley John&Sons Inc. 3rd ed.

Rekomenduojama, kad ši knyga turėtų būti papildytas mažiausiai dar vienas iš “sausas” ir techninius O-Chemijos laboratorijos vadovus prieinama bet kuriuo kolegijos knygyne. Tai nėra rekomenduojama, kad iš šių knygų arba šiose šio failo informacija bus naudojamas sintetinti MDMA už anksčiau nurodytų priežasčių. Žinių, tačiau nėra (dar) nelegalu.

Pirmtakai:

Šie chemikalai yra vieni iš svarbesnių MDMA ir susijusių cheminių medžiagų sintezės:

           O
            ||
    O  //\  /\       O  //\  /\       O  //\  /\\       O  //\  /\\  NO2
   / \//  \/  H     / \//  \/  \     / \//  \/  \\     / \//  \/  \\/
  /   |   ||       /   |   ||  ||   /   |   ||   |    /   |   ||   |
CH2   |   ||      CH2  |   ||  ||  CH2  |   ||   |   CH2  |   ||   |
  \   |   ||       \   |   ||  CH2  \   |   ||   CH3  \   |   ||   CH3
   \ /\\  /         \ /\\  /         \ /\\  /          \ /\\  /
    O  \\/           O  \\/           O  \\/            O  \\/

    piperonal          safrole         isosafrole     beta-nitroisosafrole

   O  //\  /\  O     O  //\  /\  Br
  / \//  \/  \//    / \//  \/  \/
 /   |   ||   |    /   |   ||   |
CH2  |   ||   |   CH2  |   ||   |
 \   |   ||   CH3  \   |   ||   CH3
  \ /\\  /          \ /\\  /
   O  \\/            O  \\/

     MDP-2-P      3,4-methylenedioxy-
                 phenyl-2-bromopropane

safrole: 3,4-methylenedioxyallylbenzene, 1-(3,4-methylenedioxyphenyl)-2-propene
isosafrole: 3,4-methylenedioxypropenylbenzene, 1-(3,4-methylenedioxyphenyl)-1-propene
MDP-2-P: 3,4-methylenedioxyphenyl-2-propanone, 3,4-methylenedioxyphenylacetone, 3,4-methylenedioxybenzyl methyl ketone, piperonylacetone
piperonal: 3,4-methylenedioxybenzaldehyde, heliotropin
beta-nitroisosafrole: 3,4-methylenedioxyphenyl-2-nitropropene

Safrole, isosafrole, MDP-2-P piperonalį ir beta-nitro isosafrole yra dažniausiai aptinkami pirmtakai MDMA slaptą laboratorijose.

Sintetiniai Maršrutai:

Dėl MDMA sintetinių maršrutų apžvalga siūloma, kad skaitytojai susipažintų labai kruopščiai ši nuoroda:

Dal Cason-TA. “An Evaluation of the Potential for Clandestine
Manufacture of 3,4-Methylenedioxyamphetamine (MDA) Analogs
and Homologs.” Journal of Forensic Sciences.
Vol 35(3):675-697. May 1990.

Dažniausiai sintetiniai maršrutai gamybos MDA, MDMA, MDE (MDEA) ir MDOH yra nuo pirmtako MDP-2-P. Norėdami gauti MDP-2-P pirmoji natūralus šaltinis safrolio įgyjama. Safrolis galima išgauti iš sasafro aliejaus, muskato aliejaus, ar kelių kitų šaltinių, kurie buvo gausiai dokumentuotos Chemical Abstracts per metus. Safrolis tada lengvai izomerizuotus į isosafrole kai šildomas NaOH arba KOH. Isosafrole yra oksiduojami į MDP-2-P. Pastaroji procedūra buvo aiškiausiai _Fenetilaminai Pažinojau Pažinojau ir Loved_ Alexander Shulgin pagal sintezės # 109 (MDMA). MDP-2-P iš isosafrole sintezė reikės dulkių siurblio naudojimą išgaruoti tirpikliui iš galutinio produkto vakuume. Įsiurbimo nebus, deja, nepakanka.

Po to, kai MDP-2-P, yra sintetinamas yra keletas sintetiniai maršrutai, kuris gali būti padarytas:

  1. Natrio Cianoborohidratu
  2. Aliuminio Amalgama
  3. Natrio Borohydride
  4. Renėjaus Nikelio Katalizė
  5. Leukart Reakcija per N-formil-MDA
  6. Leukart reakcija per N-metil-N-formil-MDA

Natrio cianoborohidridas metodas yra turbūt viena patraukliausių nelegalių chemikams. Nuo Dal Cason nuoroda:

“Ji nereikalauja jokių žinių apie chemiją, turi platų taikymą, siūlo mažai galimybių nepakankamumas, gamina gerą derlių, nereikalauja brangių cheminį aparatą arba stiklo dirbinių ir naudoja šiuo metu (ir lengvai sintetinamas) pirmtakai”

Aliuminio amalgama sintezė yra dažnai naudojamas, bet yra šiek tiek didesnė nesėkmės rizika ir nėra kaip universalus. Raney Ni sintezė yra labiau pavojinga ir reikalauja specialios įrangos būtų padaryta teisė (nors ši schema yra naudojama daugelio nelegalių laboratorijų). Natrio borhidridas reikalauja griežtesnių sąlygų už cheminių medžiagų (ty. Refliukso), negu natrio cianoborohidratu arba aliuminio amalgama ir gamina mažesnį pelną. Leukart reakcija yra 2-žingsnis, su apatinių derlingumą ir reikalauja cheminį aparatą.
Taip pat yra du sintetiniai metodai, kurie iš karto pereinama nuo safrolio, o ne per isosafrole. Pirmasis yra Ritter reakcija, kuri eina per tarpinį N-acetil-MDA. Ritter reakcija yra laiko, reikalauja laboratorinių įgūdžių laipsnį ir gamina prastos derlių. Kitas metodas naudoja HBr gaminti 3,4-methylenedioxyphenyl-2-bromopropane, kuris po to paverstas į MDA arba MDMA. Ši schema gamina prastos derlių ir Dal Cason nuorodos Australijos žurnalas _ANALOG_ kai pavojus buvo dokumentuota. Ji yra, tačiau, patraukli jos absoliutus paprastumo. Ji nereikalauja jokių specializuotų chemijos įrangą arba reagentai ne visiems.

Beta-nitroisosafrole yra mažiau naudojami pirmtakas, tačiau yra didelė literatūros sintezės ir mažinimo nitro alkenai. Tai sintetinis maršrutas yra ne toks populiarus, dėl to, kad lengviau gauti pirmtakai MDP-2-P, ir ji taip pat sukelia MDA, kurie turi tada būti toliau apdoroti pateikti MDMA arba bet kurį kitą N-alkil homologo MDA. Yra daug būdų, kaip konvertuoti beta-nitroisosafrole MDA: LiAlH4, AlH3, elektrolitiniu, Na(Hg), BH3 – THF/NaBH4, Raney Ni katalizatoriaus, Pd/BaSO4 katalizatorius, Zn (Hg). Beta-nitroisosafrole, kai naudojamas, dažniausiai sintetinami iš piperonalį. Beta-nitroisosafrole taip pat gali būti naudojamas kaip MDP-2-P pirmtakas, bet tai nėra bendrai padaryta.

Yra kiti sintetiniai maršrutus, pavyzdžiui, Pakeistųjų 3,4-methylenedioxycinnamic rūgšties vartojimą arba alkyenedioxy tiltų konstrukcijos iš dihidroksi junginių. Tai vis dėlto paprastai nėra naudojami dėl įvairių priežasčių (pasunkėjęs, išsėtinė veiksmais, specialios įrangos ir tt.) įvairovė. Ji yra taip pat galima sintetinti N-alkil dariniai MDA iš MDA (pvz., synthesizing MDMA nuo MDA), bet tai nėra bendrai padaryta slaptų labs.

Metilaminas

Metilaminas yra cheminė medžiaga, kuri yra techniškai ne “pirmtakas” į MDMA, bet tai būtina dauguma sintezės. Ji taip pat yra stebimi cheminė medžiaga. Privataus asmens užsakymo metilaminas cheminės tiekimo įmonės gaus neskaidyti dėmesį vietos DEA. Metilaminas gali būti nukreipiamas mažais kiekiais asmenų, dirbančių teisėtų cheminių laboratorijose. Kai kuriais atvejais tai “diversija” yra tiesiog vagystė. Tai nėra rekomenduojama, kad bet kurie asmenys užsiimti šia veikla, bet ji išlieka bendra šaltinis metilamino (kartu su daugeliu kitų cheminių medžiagų).

Metilaminas gali būti susintetinti per hidrolizuojant N-metilacetamidas per virinant su koncentruotos HCl. Iškelties koncentruotos HCl galonų į didelį RB kolbą, iškelties molių ar du N-metil acetamidu ir grįžtamuoju šaldytuvu pragarą iš jo apie 2 dienas. Tai palieka vandens, metilaminą ir acto rūgšties. Virti nuo vandens, ir išjungti juostelės acto rūgštį, kuris yra dulkių siurblio ir, kas liko yra metilaminas. Kai acto rūgštis gali būti paliktas per, tačiau ji neturėtų įtakos cianoborohidratu reakciją.

Jis taip pat gali būti sintetinamas daro didelę hypohalite Hofmann degradaciją acetamidu su balikliu ir šarmu. Pašildyti ir distiliuoti nuo vandens/metilaminą nuo pagrindinio mush ir sugauti jį HCl. Virkite nuo vandens/rūgščių distiliatai ir rezultatas yra metilaminas HCl.

N-metilacetamidas vargu ar bus stebimi, ir acetamidas yra beveik tikrai ne stebėjo.

Kai sintezė naudoti N-methylformamide kaip alternatyva metilaminu, bet tai mažai tikėtina, kad ten būtų jokio pranašumo jį naudoti. Į 3 sintezė sutelktas į šį failą (HBr, cianoborohidratu ir aliuminio amalgama) visa naudojimas metilaminu.

Paslapčių Metamfetamino Gamyba turi tiek daug metilaminu sintezę ir N-methylformamide sintezę, bet aš ne turėjo galimybę žiūrinėti knyga pastabas dėl jų.

Summary:
--------

oil of sassafras -------> safrole ----------> isosafrole --------> MDP-2-P
               (extraction)  |  (isomerization)         (synthesis)   |
                             |                                        |
                             V                                        V
                      *1. safrole + HBr           *1. sodium cyanoborohydride
                       2. Ritter reaction         *2. aluminum amalgam
                                                   3. sodium borohydride
piperonal ------> beta-nitroisosafrole             4. Raney Ni catalyst
        (synthesis)      |                         5. Leukart reaction
                         |
                         V
               [numerous routes to MDA]

* of interest to aspiring kitchen chemists
  • natrio cianoborohidridas metodas yra tinkamiausias metodas
  • safrolis + HBr maršrutas yra patrauklus dėl savo balniškumas paprastumu
  • aliuminio amalgama maršrutas yra naudingi, kaip cianoborohidratu, bet gali turėti šiek tiek didesnę riziką patirti nesėkmę.
“Populiarus” Literatūra:

Psichodelinis Chemija:

Sudėtyje instrukcijas isomerizing safrolo, iš MDP-2-P sintezė iš isosafrole, ir sintezę, kuri naudoja Leukart reakciją. MDP-2-P sintezė yra geriau pateikiama PiHKAL ir Leukart reakcija yra nerekomenduojamas sintezė. Taip pat žr “KELIŲ PAVOJAI”žemiau, ant pavojingų rašybos šiame sintezę.

Paslapčių Metamfetamino Gamyba:

Sudėtyje instrukcijas sintezės MDMA per safrolio +HBr metodu. Tai paprasta ir purvinas būdas sintetinti MDMA. Atkreipkite dėmesį į dalį, kurioje jis pasakoja jums įsitikinkite, kad jūs turite visą eterį išgaruoja prieš pateikiant jį į reakcijos bomba… jūsų paties labui. Nuorodos į originalių žurnalų straipsnių ir Chem Referatai yra įtraukti. Ji taip pat turi sintezės instrukcijas metilaminu ir N-methylformamide, bet aš ne turėjo galimybę juos skaityti.

PiHKAL # 100 (MDA):
Sintezė beta-nitroisosafrole nuo Piperonalis, sintezės MDA nuo beta-nitroisosafrole naudojant ličio aliuminio hidridas sintezę MDA iš MDP-2-P naudojant natrio cianoborohidratu. Pastarasis yra turbūt labiausiai naudinga. Nors piperonalį dažniausiai naudojamas sintetinti beta-nitroisosafrole. LAH yra šiek tiek pavojingas.

PiHKAL # 105 (MDDM):
Sintezė MDDM (N, N-dimetil-MDA) iš MDP-2-P, naudojant natrio cianoborhidridu. Ši medžiaga nėra labai aktyvus, jos tiesiog dar vienas natrio cianoborohidratu sintezės pavyzdys.

PiHKAL # 106 (MDE):
Sintezė MDE nuo MDA per N-acetil-MDA. Sintezė MDE iš MDP-2-P naudojant aliuminio amalgama. Sintezė MDE iš MDP-2-P naudojant natrio cianoborhidridu. Pastarosios dvi yra labiausiai naudinga. Sintezės MDE nuo MDA yra ne itin naudinga nelegalių chemikams.

PiHKAL # 109 (MDMA):
Sintezė MDMA nuo MDA per N-formil-MDA. Sintezė MDP-2-P nuo isosafrole. Sintezė MDP-2-P iš beta-nitro-isosafrole. Sintezė MDMA iš MDP-2-P naudojant aliuminio amalgama. Iš MDP-2-P sintezė iš isosafrole ir aliuminio amalgama sintezė yra turbūt labiausiai naudinga. MDP-2-P iš beta-nitroisosafrole sintezė gali būti naudinga, bet dažniausiai beta-nitroisosafrole naudojamas gaminti MDA tiesiogiai. Sintezės MDMA nuo MDA yra ne itin naudinga nelegalių chemikams.

PiHKAL # 114 (MDOH):
Sintezė MDOH iš MDP-2-P naudojant natrio cianoborhidridu. Ši medžiaga yra aktyvus, ir sintezė yra naudinga. Aš nežinau, bet aiškų sintezę MDMA naudojant natrio cianoborhidrido, bet tai gali būti padaryta tiesiog pakeičiant reikiamą skaičių molių metilamino už etilamino MDE sintezei. Be to, pakeisti metilaminą už etilamino į cianoborohidratu sintezės gamina šiek tiek geresnių derlių.

Kelių Pavojai:

Cheminių Santraukos 52, 11965c (1958):
Jeigu MDA sintezei iš MDP-2-P ši nuoroda turi spausdinimo klaida, kuri turėtų skaityti “dar užpilama 100 ml H2O” vietoj “Įpilama 100 ml H2O2”, kuris galėtų sukelti sprogimą. Chemija yra pavojingas, ir šiek tiek nežinojimas gali sukelti įspūdingas pirotechnikos …

Psichodelinis Chemija:
Už MDA/MDMA sintezė yra tas pats, kaip aukščiau pateiktas Chemical Santraukos nuoroda įskaitant sprogdinimo klaidos įvedant. Yra ir kitas klaidos, kurios turėtų skaityti “75 ml, 15% HCl”, o ne “57ml 15% HCl.” Tai gali tiesiog prišiukšlinti savo derlių iki.

ET20/THF:
AKA dietilo eteris ir tetrahidrofuranas. Šie du chemikalai sudaryti sprogius peroksidai, kai jie yra veikiami ore ilgą laiką, ir kuri yra lengvai užskaityti virinant (pavyzdžiui). Tai yra tikėtina, kad dauguma sprogimų ir gaisrų amfetamino laboratorijos priežastis. Negalima žaisti aplink su šių cheminių medžiagų, ir jei jūs naudojate juos, pagalvok, ką darai.

MDP-2-P:
“piperonylacetone” yra dviprasmiškas terminas, kuris gali kreiptis į 4-carbon analogas MDP-2-p. Shulgin pažymėjo, kad bent vienas cheminių medžiagų tiekimo namas buvo parduota šio 4 anglies analogas kaip “piperonylacetone”. Teisingas piperonylacetone (MDP-2-P), yra Sassafras kvapo aliejus, kuris yra geltonos spalvos spalvos. Neteisingas piperonylacetone turi silpną terpeno kvapą ir yra balta ir kristalų. Keitimas bus tik sukelti įdomių 4-anglies analogų MDMA, kurios tikriausiai visiškai neaktyvūs. Žiūrėti PiHKAL #109 (MDMA).

LAH:
Ličio Aliuminio Hidrido (LiAlH4), yra cheminė medžiaga, kuri sprogsta nuo sąlyčio su vandeniu, ir gali būti užskaityti pagal drėgmės ore. Jis turi būti naudojamas tik pagal inertinių dujų atmosferoje, kurioje reikalaujama, specialią įrangą.

Įvairūs ir Something

Gandas Valdymo

Yra begalė dezinformacijos ten apie MDMA. Štai keletas dažniausiai girdėjau gandų ir faktai apie juos.

Gandas # 1: MDMA kanalizaciją savo stuburo skystis, griuvėsiai nugarą ir tt
Netiesa. Ši miesto legenda, matyt, pradėjo, nes kai farmakologiniai tyrimai yra padaryta suteikiant dalykai MDMA, tada panaikinimo smegenų skysčio mėginius per stuburo čiaupo. Tai “MDMA tyrimai”, o ne “MDMA”, kurios gali nutekėti savo stuburo skystis!

Gandas # 2: MDMA sukelia smegenų žalą, panašią į Parkinson ligą
Deja MDMA & Parkinson klausimas tapo daug sudėtingesnis tarp 1999 ir 2003 metų Dauguma tiesiog, yra labai mažai įrodymų, kad MDMA sukelia Parkinson liga ir yra įrodymų, leidžiančių manyti, kad ne.

Pirma, šis gandas buvo iš pradžių minėtas 1980-ųjų pabaigoje, nes tarp MDMA ir MPTP painiavos. Viena iš priežasčių, kad Parkinsono yra susijusi žmonių protuose su “dizaineris narkotikus” yra tai, kad 1980-ųjų viduryje, toksinė teršalas iš sintetinio analogo demerol partijos sukėlė didžiulį dopamino-sistemos žalą vartotojams gaila jį išbandyti. Daugelis vartotojų pradėjau Parkinsono ligos simptomus ir JAV Kongresas suskubo perduoti Analoginį Narkotikų Istatymų dalinai kaip žiniasklaidos įsiutimas supančios šią tragediją rezultatas. Teršalo vadinamas MPTP ir daugiau informacijos apie tai galima rasti Erowid MPTP Vault.

Antra, 1999 metais pirmasis medicinos atveju ataskaita Ekstazė vartotojas besivystančių Parkinsono ligos simptomus pranešė Mintzer. Po šio teismo ataskaita, ten buvo du papildomi atvejų ekstazio vartotojų, kurie sukūrė Parkinsono panašūs simptomai (Kuniyoshi 2003, O’Suilleabhain 2003), tačiau nė vienas iš ataskaitas įtraukti bet kokį priežastinį ryšį įrodymus. Sunku čia yra, kad yra tiesiog dešimtys milijonų ekstazio vartotojų vien JAV, dauguma jų jauni, ir tiesiog rasti nedidelį skaičių tie, kurie sukurti reta liga negali būti laikoma, nurodyti priežastinį ryšį tarp elgesio, o liga. Tai taip pat nereiškia, kad nėra jokio ryšio, tiesiog, kad ji ir toliau išlieka labai spekuliatyvi.

Trečia, paskelbtą 2002 metais prestižinis žurnale “Science”, yra viena iš pagrindinių ekstazio Brain Damage mokslininkų, George Ricaurte popieriaus, pranešė, kad “vienkartinė dozė ekstazės” gali sukelti Parkinsono. Šis “faktas” buvo girdi beveik visose naujienų lizdo į JAV ir buvo didelė naujiena. Deja, Dr. Ricaurte, jis netrukus buvo atrasta, kad jis netyčia suteikta Monkeys metamfetamino vietoj MDMA ir metamfetaminas yra žinomas dopamino neurotoksinui. Svarbu pažymėti, kad vis dėlto metamfetamino nebuvo nustatyta, kad sukelti Parkinsono ligą, labiau kenkia Ricaurte patikimumą. Daugiau informacijos apie tai žr. Major Error klaida Ekstazėje Tyrimų, kuriuos Erowid.

Dėl šio klausimo apžvalgą skaitykite 2003 popieriaus Kišo: Kas yra įrodymų, kad ekstazio (MDMA) Gali sukelti Parkinsono liga ?.

Analogai ir susiję junginiai:

MDMA turi keletą cheminių “pusbroliai”, kuris gali turėti skirtingą poveikį. PIHKAL yra puikus nuoroda sužinoti apie juos. Trumpai tariant, čia yra aprašymai kai daugiau paplitusios:

MDA (3,4-metilendioksimetamfetaminą):
MDA buvo populiarus, o per 70s, kai jis buvo žinomas kaip “Love Drug” (slapyvardį kartais susijęs su MDMA, taip pat). Ji yra panaši į MDMA savo poveikiu, bet yra šiek tiek daugiau skatinti. Įrodyta, atliekant laboratorinius tyrimus, kad būtų maždaug dvigubai neurotoksiškas kaip MDMA, nors kai 30 metų žmonėms vartoti, atvejų nerodo, kad jis sukėlė elgesio ar psichologinių problemų.

MDE arba MDEA (N-etil-methylendioxyamphetamine):
Paprastai vadinama “Ieva” (jei MDMA yra “Adomas”, MDE yra “Ieva”, kad jį gauti?), MDE yra panašus į MDMA, nors atrodo, kad įjungti temą vidų ir pakviesti mažiau bendravimą nei daro MDMA, nors kai

MMDA (3-metoksi-4,5-metilendioksimetamfetaminą):
Dažnai painiojama su panašiai pavadintas, bet chemiškai skirtingų MDMA. MMDA Pranešama, kad generuoti įdomias, uždarytas akių haliucinacijos – “protų filmus”, arba sąmoningas svajones.

MBDB (N-metil-1- (1,3-benzodioksol-5-il) -2-butanamino):
Skiriasi struktūriškai iš MDMA tik į papildomą anglies į MDMA grandinės to. Poveikis yra panašus į MDA.

Nuorodos ir Susijusios Skaitymas:

Adamson, Sophia
Per Širdies Vartai.
Keturi Medžiai Leidiniai, San Franciskas, 1985 197 psl.
Istorijų apie narkotikų patirtimi, visų pirma su MDMA, o taip pat su 2C-B ir kitų psichodelikos kolekcija, paprastai kartu su MDMA.

Beck, J. ir Marsha Rosenbaum
Siekdama Ecstasy.
SUNY Spauda, ​​1994.

Del Cason TA.
“Paraiškos dėl nelegalios slaptos gamyba 3,4-metilendioksimetamfetaminą (MDA) ir analogų ir homologai potencialo įvertinimas.”
Leidinys Teismo Ekspertizės Mokslų. V. 35(3):675-697, 1990 gegužės.
Sintezė MDMA ir susijusių cheminių medžiagų.

Eisner, Bruce
Ecstacy: MDMA Istorija.
Ronin Leidyba, inc. Box 1035 Berkeley, CA 94701, 1989 (persvarstytas 1993). 228 puslapiai.

Naranjo, Claudio
Healing Kelionė: Naujas Požiūris į Sąmonę.
Paskelbta Random House (paperback: Ballentine), 1973. 197 puslapių.
Sąskaitos radikalią naudojimo gydymui MDA, MMDA, Harmaline ir Ibogainas.

Peroutka, SJ, ed.
Ekstazė: Klinikinės, Farmakologinių ir Toksikologinių Narkotiko Poveikis, MDMA.
Kluwer Academic Paskelbta, 1990.
Iš authorititative dokumentų surinkimas beveik kiekvieną aspektą MDMA.

Saunders, Nicholas.
Ekstazė: Šokių, Trance & Transformacijos
E dėl Ecstasy
Paskelbta N. Saunders, 14 Neal kieme, Londono WC2H 0DP Anglijoje, 1993. 318 puslapių.
Visas apžvalga MDMA, taip pat naujausią versiją Alexander Shulgin anketa MDMA bibliografija. Platus nuorodos santraukos.

Shulgin, Aleksandr
“Fone ir chemija MDMA.”
Leidinys psichoaktyvių medžiagų. Tomas 18 (4) “291-304, spalis-gruodis 1986.
“Siūlomi entrypoint literatūroje į istoriją, chemiją ir nesutarimų MDMA – į FAQish dokumento, sako lamontg.

Shulgin, Aleksandras, Sargent ir C.Naranjo. 1967.
“Chemijos ir psichofarmakologija muskato ir kelios susijusios phenylisopropylamines”.
Be D.H. Efron [red.]: Ethnopharmacologic paieška psichoaktyvių medžiagų. JAV Departamentas H. E. W., Visuomenės Sveikatos Priežiūros Tarnyba Leidinys N. 1645. Psl. 202-214. Diskusija: ten psl. 223-229. 49

Shulgin, Alexander ir Ann
PIHKAL: Cheminės meilės istorija. (Online)
Transformuoti Spauda, ​​Box 13675, Berkeley, CA 94701, 1991. 1008 puslapių.
Pirmasis šios knygos dalis yra autobiografinių sąskaitų Shulgins gyvavimo istoriją ir eksperimentus su psichoaktyvių medžiagų. Antroji dalis aprašoma sintezė, dozavimą ir poveikį 179 skirtingų junginių fenetilaminų šeimai, įskaitant MDMA ir keletas jo analogų.

Originalus anglų kalba https://erowid.org/chemicals/mdma/mdma_faq.shtml.