MDMA Pagrindai

MDMA Pagrindai


Aprasymas
MDMA Vaizdai

MDMA arba “ekstazė” yra “psichodelinio amfetaminas”, kad įgijo populiarumą per pastaruosius 20 metų, nes jos sugebėjimo gaminti stiprius jausmus komforto, empatija, ir prijungti prie kitų. Ji dažniausiai ateina tablečių formos, nors ji taip pat nustatė, kapsulių arba kaip milteliai. Jis dažniausiai naudojamas žodžiu ir retai uostomas. MDMA naudojimas yra glaudžiai susieta su žeme rave (ir šokių klubas) scenoje visame pasaulyje, tačiau taip pat buvo plačiai naudojamas terapeutai kaip priedas prie psichoterapija.

Kadangi MDMA yra toks populiarus, ir kad jis gerai dera su šokių vakarėliuose, jo paklausos paprastai viršija pasiūlą – ypač bet kuriuo vietoje bet kuriuo naktį. Tai sukuria atidarymą nesąžiningi asmenys parduoti beveik nieko kaip “ekstazi”. Nors “ekstazė” yra populiarus vardas MDMA, funkcinė apibrėžimas ekstazio yra bet tabletes atstovavo MDMA gatvėje. Ekstazio tabletės yra gerai žinoma nepatikima turinį, labiau nei dauguma kitų gatvių narkotikai, ir dažniausiai yra arba kofeino, efedrinas, amfetaminai, MDA, MDE, DXM, arba – retais atvejais – DOB, ir nebūtinai yra que es figma arba bet kuris psichiką. Ši problema atvedė į paprastų MDMA bandymų rinkiniai plėtros, kuri gali padėti suteikti vartotojui bendrąja prasme apie tabletes turinį.
[Pagrindinė MDMA Skliautas]

Dozė
Standartinis gerti MDMA yra nuo 80-150 mg. Dauguma geros kokybės tablečių sudėtyje yra kažkur šiame intervale, dažniausiai 80-120 mg. Didelė dalis Vartotojai mano - unity que es, kad, skirtingai nuo daugelio kitų psychoactives pavyzdžiui, LSD ar grybai, yra “saldus vietoje” į MDMA dozės. Kai šioje vietoje yra nustatyta, aukštojo dozes nėra labai pageidautinas, nes jie nedidina geidžiamiausių poveikis arba trukmę.

Kaina
MDMA kaina svyruoja wściekle priklausomai nuo to, kur jis įsigijo ir kokiais kiekiais. Kainos yra daug didesnės Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Kanadoje, nei jie yra Europoje. Jungtinėse Valstijose, vienas tabletė įsigyti komercinio renginio gali kainuoti tiek, kiek $50, nors dažniau $10- $25 d. Perkamos didesniais kiekiais MDMA paprastai parduoda už $ 80- $ 200 už gramą (apie 8-25 $ dozėje), su didmeninėmis kainomis, kaip mažas, kaip $40 už gramą. Europoje, 2008 ir 2009 metais, kainos buvo daug mažesnės maždaug 30-80 Eurų už gramą ir 2-8 Eurų už tabletę.

Teisė
MDMA yra neteisėtas Jungtinėse Amerikos Valstijose (tvarkaraštis I) ir daugelyje kitų šalių. Jis taip pat išvardytos kaip Tvarkaraštis I Tarptautinės Konvencijos dėl Psichotropinių Medžiagų, tarptautinėje narkotikų kontrolės sutarties.

Chemija
3,4-methylenedioxy-N-methamphetamine (MDMA) yra sintetinis cheminė medžiaga, kuri gali būti gauta iš eterinio aliejaus į sasafro medžio.

Farmakologija
Farmakologija Santrauka Reikalingas.

Gamybos
Gamybos Santrauka Reikalingas.

Istorija
MDMA pirmą kartą buvo susintetintas 1890 ir vėliau užpatentavo Merck farmacijos Gruodžio 24, 1912, bet tai buvo ne iki 1970-ųjų vidurio, kad straipsnių, susijusių su jo psychoactivity pradėjo rodyti į mokslinių žurnalų. Pabaigoje 70-ųjų ir 80-ųjų pradžioje MDMA buvo naudojamas kaip psichoterapijos priemonę, o taip pat pradėjo tapti prieinama gatvėje. Jos auga populiarumas paskatino jį daroma nelegali Jungtinėse Valstijose 1985 metais ir jos populiarumas toliau didėjo, nes tada.

Terminologijos/Slengas
Medžiagos: MDMA; Ekstazi; X; XTC; E; M; Adam; Molly, Thizz, Pupelės (Tabletes); Ritinius.

Patirtis: Geležinkelių; X-mas; Thizzing; Išbarimas; Užkliuvimo.

Poveikis

Kai pilnas poveikis MDMA manifeste užvedimas yra nedažni neigiamą reakciją, vartotojai gali rasti, kad staiga viskas yra teisinga su pasauliu. Pagrindiniai poveikiai, kurių prašoma pagal tų naudojant MDMA rekreaciniu yra emocinis atvirumas, euforija, stimuliacija, sumažinti kritinių ir ciniškų minčių ir sumažėjimas draudimų, kurie gali lydėti jo naudojimą. MDMA yra naudojama kai kurių terapinio nustatymo asmenims bandyti dirbti per sunku tarpasmeninių problemų. Nors MDMA gali sukelti nistagmas (akių wiggles), dauguma žmonių patiria keletą garsių atviras arba uždaras akių vizualizacijomis. Nedidelis procentas vartotojų pranešti svarbius vaizdinius iškraipymų.

Prasidėjęs
Priklausomai nuo to, kiek ir kaip neseniai vienas buvo valgoma maisto, MDMA paprastai trunka 30-60 minučių (nors kartais taip ilgai kaip 2 valandas), kad įsigaliotų. Skirtingai nuo daugelio kitų psychoactives, MDMA pradžia yra labai greitas. Dažnai taške vienas supranta, kad galbūt jie pradeda pastebėti poveikį, jie jau pradėjimą greitai į viršūnę. Tai greitas ir labai aštrūs “paleidimas” gali būti nervinantis jausmas šiek tiek kaip jis per greitai ir sunku žinoti, kada jis ketina pabaigoje, tačiau šis jausmas paprastai trunka tik keletą minučių, kol pasiekiama visi jų padariniai.

Trukmė
Pagrindiniai poveikiai MDMA trukti apie 3-4 valandas, kai geriamos. Daugeliui žmonių yra papildomas laikotarpis (2-6 val), kur sunku eiti miegoti ir ten yra tikrai pastebimas skirtumas nuo kasdienybės, tačiau nėra pakankamai stiprūs, turi būti laikomas “suklupti”. Daugelis žmonių taip pat patirti pastebimą pokytį nuotaikos keletą dienų po naudojimo; kai tai yra depresijos laikotarpis, o kitų patirties pakėlė nuotaiką.

Vizualiniai efektai
Vizualizacijomis Santrauka Reikalingas.

Katastrofa
Kai MDMA vartotojų patirtį dramatiškas blogėja nuotaika, kaip piko poveikis nublankti, dažnai vadinamas “katastrofa”. Tai dažnai yra leistis nuo nuostabi patirtis, nenorėdamas jausmus eiti, ir yra liūdna, išsigandęs, arba Sapīcis vėliau rezultatas. Katastrofa neturi atsitikti po kiekvieno patirtis ir kai kurie vartotojai niekada patirti juos. Vienas iš pirminių problemų, susijusių su kritimo yra tai, kad kai kurie vartotojai atsidurti pakartotinės dozės tam, kad atitolinti ant kojų.

Pagirios
Pagirios ir Savaitę Po
Daugelis vartotojų ataskaita jausmas labai nusausinti dieną po MDMA naudojimui. Šis “dieną po” efekto reiškia daug MDMA vartotojų, kad jie turi planuoti 2 dienas patirties: viena skirta piko patirtimi ir vieną išieškojimo dieną, su labai mažai planuota. Daugelis vartotojų, taip pat patirti šiek tiek po MDMA depresijos lygį, dažnai prasideda antrą dieną po patirtimi ir trunka iki 5 dienų. Nedidelis procentas vartotojų pranešti depresijos simptomus savaites po to. Pakaitomis, kai kurie vartotojai ataskaita jausmas geresnis nei įprastai per savaitę ar dvi po to, kai MDMA. Neigiamas po-poveikis atsižvelgiant MDMA atrodo blogiau su aukštesniais dažniais naudojimo, vartojant didesnes vaisto dozes, o gal iš viso gyvenime naudojimas.

Problemos

Vienas iš pagrindinių problemų, susijusių su MDMA yra žemos kokybės gatvės ekstazę. Gatvė ekstazis, ypač presuoti tabletes, dažnai maišomas su įvairių priemaišomis, kurios gali sukelti neigiamą šalutinį poveikį tiek nemalonių ir pavojingų įvairovė. MDMA yra žinomas neurotoksinui, bet kaip kenkia tai naudoti yra labai prieštaringas ir gana sudėtingas.

Neigiamas poveikis gali būti perkaitimo, pykinimas, vėmimas, žandikaulio-gniaužyti, akį trūkčiojimas ir galvos svaigimas, taip pat depresija ir nuovargis šių dienų. Po dažnai arba intensyvaus naudojimo, kai kurie vartotojai praneša seansų galvos svaigimas ar galvos sukimasis palaipsniui praeina nutraukus naudoti. Yra buvę problemų su MDMA vartotojai patiria dehidrataciją, hipertermija, hiponatremija, išsekimas, alpti, ir keletas mirties atvejų apskritai, o naudojant MDMA klubuose ar reivus. MDMA vartotojai būtų protinga gerti vandenį ir imtis kartais pertraukas.

Kitas galimas sunku padėtį, susidariusią dėl MDMA naudojimo emocijų kurių vienas gali būti nepasiruošusi kovoti su laida. Tai galėtų apimti susiduria praeities epizodas turinį, iš naujo išgyvena skausmingas prisiminimus, susiduria su emocinių krizių, arba Odgrzebanie anksčiau nepripažintą jausmus vienas arba, o pokalbis su draugais ir artimaisiais. Tokiais atvejais, terapeutai rodo reikėtų pabandyti išlikti ramus ir išvengti kovos jausmus. Ieškoti palankią draugui ir saugią, patogią erdvę sėdėti dirbant per jausmus. Jei įmanoma, pabandykite rasti paramą tarp draugų kaip avariniai viešbučio kambariai yra menkai pasirengę dirbti emocines krizes.

Daugelis vartotojų teigia, kad jų pasitenkinimas MDMA atrodo sumažės bendras gyvenimo naudojimo didėja. Kai kurie vartotojai praneša, kad E “praranda savo magiją” su vos 10 patirties, o kiti, pranešė šimtus naudojimo prieš empatiškas savybės blunka arba dingsta. Daugiausia vartotojų nustoję vartoti E, nes abiejų padidėjusia sąmonės arba faktinė padidėjimo neigiamą šalutinį poveikį naudojimo metu, sumažintą aukštos kokybės ir didėja po MDMA depresija ir dieną po pagirių. Daugiausia vartotojų pranešti, kad naudojant daugiau nei vieną kartą per mėnesį, ar tik per padidėjusios bendros vartojimo paplitimo, jiems reikia padidinti dozę, siekiant gauti teigiamą poveikį su MDMA. Padidėjęs dozė yra susijusi su padidėjusia šalutinis poveikis, pagirių ir savaitės po depresijos.

Kontraindikacijos

  • Nevartokite MDMA, jei šiuo metu vartojate MAOI. MAOI yra dažniausiai aptinkami recepto antidepresantai Nardil (phenelzine) Parnate (tranylcypromine), Marplan (isocarboxazid), Eldepryl (l-deprenyl) ir Aurorex arba Manerix (moclobemide). Ayahuasca taip pat yra MAOI (harmine ir harmaline). MDMA ir MAOI yra potencialiai pavojingas derinys. Pasitarkite su gydytoju, jei nesate tikri, ar jūsų receptinių vaistų yra MAOI.
  • Vengia MDMA, jei šiuo metu naudojant proteazės inhibitorius Ritonavir. Tai gali būti pavojinga gyvybei derinys.
  • Asmenys, kurių širdies ligų, aukšto kraujospūdžio, aneurizma ar insulto, glaukoma, kepenų (kepenų) ar inkstų (inkstų) sutrikimų, arba hipoglikemijos istorijos gali būti didesnė rizika.
  • Venkite stiprios stimuliantai kartu su MDMA.
  • Venkite didelėmis dozėmis ir dažną. Naujausi tyrimai rodo, kad sunkesnis ir dažniau naudojimas, tuo labiau dėl ilgą laiką po poveikiai gali būti.
  • Nedidelė dalis (1-10%, priklausomai nuo rasės ir šeimos istorija) yra “lėtas metabolizuojantiems”, kurie žemą kepenų fermento (P450 2D6), kuris metabolizes daugelio vaistų, įskaitant MDMA (taip pat Prozac, DXM, ir daug kiti vaistai). Šie žmonės gali būti jautresni MDMA, gali reikėti mažesnės dozės, ir turėtų būti atsargūs.

Priklausomybė Potencialas
MDMA turi potencialą būti psichologiškai žaidimas. Asmenys, kurie reguliariai jį vartoti gali rasti, jie turi didesnį norą toliau jį naudoti. Yra trumpas laikotarpis tolerancijos po MDMA naudojimui. Naudojant MDMA dvi dienas iš eilės greičiausiai sukelti labai sumažėjo patirties antrą dieną, nors išdėstytuose 7 arba daugiau dienų vienas nuo kito, šis poveikis yra sumažėjęs. Kai kurie vartotojai praneša pastebiu sumažinti poveikį iki 2 ar 3 savaites po pirminio naudojimo.

Ilgalaikė Sveikatos Problemų
Šiuo metu vyksta diskusijos dėl galimo neurotoksinis MDMA. Dauguma ekspertų sutinka, kad MDMA yra neurotoksiškas, tačiau yra mažai susitarimas dėl ko šios toksiškumo pasekmės. Alkoholis taip pat yra neurotoksinas, pavyzdžiui, kaip ir daugelis kitų vaistų. Yra keletas pakeitimų smegenis tiems, kurie naudoja MDMA daug ir/arba dažnai ir keletas tyrimų parodė, sumažinti atminties ir padidėja depresijos ir nerimo įrodymų, tačiau šie tyrimai nebuvo visiškai patikrinama ir diskusijos tęsiasi. Tai labai sudėtingas klausimas.

Mirties Rizika
Mirties Riziką Santrauka Reikalingas.

Demesio & Atsisakymas
Erowid Pagrindai puslapiai santraukos surinktais duomenimis iš lankytojų, vyriausybės dokumentų, knygų, interneto svetainių ir kitų išteklių. Mes darome viską, kad ši informacija teisinga ir šiuometinis, bet lauke yra sudėtinga ir nuolat keičiasi. Informacija visuomet turėtų būti patikrinta per kelis šaltinius.

Originalus anglų kalba https://www.erowid.org/chemicals/mdma/mdma_basics.shtml.